19 Φεβρουάριος 2019, 08:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2019, 08:21

Πολιτική θύελλα για το τηλεφώνημα Πολάκη-Στουρνάρα

  • Πολιτική θύελλα για το τηλεφώνημα Πολάκη-Στουρνάρα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδότησε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο Παύλος Πολάκης και ο Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με το δάνειο από την Attica Bank, μιας και μετά τη συνομιλία υπήρξε διαρροή του περιεχομένου της. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φέρεται να είναι αυτός που ζήτησε να μιλήσει με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή τη θύελλα που ξέσπασε για τα 100.000 ευρώ που πήρε ως δάνειο.

Αφού, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Documento, ευχαρίστησε τον Γιάννη Στουρνάρα για τον έλεγχο που γίνεται σχετικά με το δάνειό του (χθες η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε εξηγήσεις από την Attica Bank), στη συνέχεια του ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη έρευνα να ελεγχθούν και άλλα δάνεια, όπως αυτό του Κήρυκα Χανίων, του Πρώτου Θέματος, αλλά και τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και διαφόρων πολιτικών προσώπων, όπως της Μαρίας Σπυράκη και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Το διάλογο που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook, και μάλιστα διεμήνυσε ότι θα περιμένει τρεις ημέρες για να ελεγχθούν και τα υπόλοιπα δάνεια.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για εκβιασμό του κεντρικού τραπεζίτη, μιας και, όπως καταγγέλλει, ο Παύλος Πολάκης ηχογράφησε τη συνομιλία. «Η είδηση δεν είναι ότι δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο στη συνομιλία τους. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.