18 Φεβρουάριος 2019, 23:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2019, 23:27

Τηλεφωνική επικοινωνία Πολάκη-Στουρνάρα

  • Τηλεφωνική επικοινωνία Πολάκη-Στουρνάρα
    Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα επιβεβαίωσε το διάλογο που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με τον έλεγχο για το δάνειο που είχε λάβει από την Attica Bank, όπως αυτός δημοσιεύτηκε στο Documento.

Σύμφωνα με το διάλογο που έχει δει το φως της δημοσιότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αφού αρχικά εξήγησε στον διοικητή της ΤτΕ ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του γιατί ήθελε να επισημάνει ότι «πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα» και ότι «αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος», στη συνέχεια ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη έρευνα να ασχοληθεί η ΤτΕ και με μια σειρά άλλων δανείων που έχουν δοθεί σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις «πρωτοφανείς» ενέργειες του Παύλου Πολάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψει κανείς την κατάντια που οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Παύλος Πολάκης, ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη, αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας ηχογραφώντας μια τηλεφωνική συνομιλία τους. Η είδηση είναι ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία. ΥΓ. Θα έχει ενδιαφέρον, αν η Δικαιοσύνη δεν παρέμβει ούτε καν σε αυτή την εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια».