18 Φεβρουάριος 2019, 20:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2019, 20:20

Ορκίστηκαν οι έξι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης

  • Ορκίστηκαν οι έξι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης
    Οι Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας ορκίζονται κατά τη διάρκεια της τελετής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Πρώτα ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο από τον Επίσκοπο Μεθώνης Κλήμη ο Θάνος Μωραΐτης ως υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο Άγγελος Τόλκας, ως υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στη συνέχεια, με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο Γιώργος Κατρούγκαλος ως νέος υπουργός Εξωτερικών, η Αθανασία Αναγνωστοπούλου ως αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ως υφυπουργός Εσωτερικών και ο Κωνσταντίνος Μπάρκας ως υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησε χαλαρή συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού και των νέων υφυπουργών, οι οποίοι συνοδεύονταν από μέλη των οικογενειών τους και στενούς τους συνεργάτες.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δήμητρα Κατσιμεντέ.