18 Φεβρουάριος 2019, 15:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2019, 15:33

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά διευκρινίσεις για το δάνειο του Πολάκη

  • Περίπου 4% ύφεση το 2020 δείχνει το βασικό σενάριο της ΤτΕ
    (Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να διερευνηθούν οι όροι με τους οποίος δόθηκε από την Attica Bank το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ στον Παύλο Πολάκη, συγκάλεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Η Attica είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, μετά τις τέσσερις συστημικές, Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς.

Το θέμα με το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», που τονίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν με ευνοϊκούς όρους και αμφίβολες εγγυήσεις.

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook υποστηρίζει ότι ο δανεισμός έγινε προκειμένου να καλύψει τρέχουσες ανάγκες, καθώς η βουλευτική του ιδιότητα είχε σαν συνέπεια τη σημαντική μείωση των εισοδημάτων του.

Μάλιστα σε νέα ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός αναδημοσιεύει δελτίο Τύπου της τράπεζας σύμφωνα με το οποίο τα 100.000 ευρώ αντιστοιχούν σε «δύο τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις». Ακόμα τονίζεται ότι τα ίδια προϊόντα διατίθενται στο ευρύ κοινό, και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

«Η Attica Bank κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρόμοιου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές τράπεζες», σημειώνεται.