17 Φεβρουάριος 2014, 10:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:33

Όλα όσα συζητήθηκαν στην συνέλευση του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας

  • Όλα όσα συζητήθηκαν στην συνέλευση του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας

Όλα όσα συζητήθηκαν στην συνέλευση του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (Σ.Πο.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας, συνεδρίασε στο Χωρύγι, με την παρουσία  των ποντιακών  συλλόγων του νομού, μελών  της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Ήταν μια γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση, στην οποία κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις, σχετικές  με τη λειτουργία των συλλόγων: Να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής τους, να επιστραφεί ο ΕΕΤΑ, να έχουν οι σύλλογοι φοροαπαλλαγές για δύο εκδηλώσεις το χρόνο, να διευκρινιστεί ο τρόπος πληρωμής των χοροδιδασκάλων, το ποσοστό της οικονομικής ενίσχυσης των συλλόγων από το δήμο, να ενημερωθούν οι σύλλογοι για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, να αξιολογηθούν οι δράσεις της  ΠΟΕ, με στόχο τη βελτίωση τους και τέλος να γίνουν σεμινάρια που θα αφορούν τη γλώσσα, το θέατρο, την παράδοση και την ποντιακή διατροφή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε μια συνοπτική παρουσίαση της προσφυγικής ιστορίας των κατοίκων του χωριού, από το Ν. Κωνσταντινίδη και κατόπιν  παρουσία των γονιών και των παιδιών του συλλόγου κόπηκε η βασιλόπιττα. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση χαράς, πανδαισίας και χρήσιμης ενημέρωσης, σε ιστορικά και πολιτιστικά θέματα.

Πηγή: kilkis24.gr