18 Φεβρουάριος 2019, 14:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2019, 14:49

Κρήτη: Νεκροί οι τέσσερις αγνοούμενοι μέσα στο αυτοκίνητό τους (βίντεο)

  • Κρήτη: Νεκροί οι τέσσερις αγνοούμενοι μέσα στο αυτοκίνητό τους (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Μετά από 33 ώρες αγωνίας έπεσε η αυλαία στην τραγική ιστορία εξαφάνισης της οικογένειας από την Κρήτη. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, και με το οποίο τα ξημερώματα της Κυριακής επέστρεφαν από γαμήλιο γλέντι, εντοπίστηκε στην κοίτη του Γεροπόταμου στη Μεσαρά Ηρακλείου, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που έγιναν τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα προς την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το tweet της Πυροσβεστικής που αναρτήθηκε λίγο μετά τις 13:30 και οι τέσσερις αγνοούμενοι ήταν μέσα στο αυτοκίνητο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όχημα είχε σφηνώσει στις πέτρες του ποταμού, γι’ αυτό και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για την ανάσυρσή του.

Οδηγός στο μοιραίο αυτοκίνητο ήταν η 30χρονη με συνοδηγό τον 29χρονο σύζυγό της και επιβάτες την 21χρονη αδερφή της και την 58χρονη μητέρα τους. Ρεπορτάζ των τοπικών μέσων αναφέρουν ότι η οικογένεια έφυγε από το νυχτερινό κέντρο κοντά στα μεσάνυχτα με προορισμό το Λασίθι και ακολούθησε τις πινακίδες χωρίς να γνωρίζει ότι όταν υπάρχει κακοκαιρία το ποτάμι περνά πάνω από ένα σημείο του δρόμου.


Το αυτοκίνητο της οικογένειας μέσα στην κοίτη του Γεροπόταμου

Στα δύο τηλεφωνήματα που έγιναν από την 30χρονη και τον 29χρονο, και τα οποία ήταν διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, οι καλούντες δηλώνουν ότι ζητούν βοήθεια διότι πνίγονται. Ο εντοπισμός του αυτοκινήτου έγινε σήμερα που υποχώρησαν κάπως τα νερά του Γεροπόταμου. Στις έρευνες συμμετείχαν 45 πυροσβέστες με επτά οχήματα, πέντε δύτες, ένα drone της Πυροσβεστικής, ένα πλωτό του Λιμενικού και μηχανήματα έργου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.