18 Φεβρουάριος 2019, 22:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2019, 22:12

Παρουσία του ακτιβιστή Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί ο χορός του Συλλόγου Ποντίων Νέων Μουδανιών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» (βίντεο)

  • Παρουσία του ακτιβιστή Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί ο χορός του Συλλόγου Ποντίων Νέων Μουδανιών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» (βίντεο)
    (Φωτ.: xalkidikipolitiki.gr)

Με επίτιμο καλεσμένο τον ακτιβιστή και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί πραγματοποιήθηκε το 5ο χειμερινό λαϊκοποντιακό αντάμωμα του Συλλόγου Ποντίων Νέων Μουδανιών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» το βράδυ του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Μιλτιάδης» στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση οι διοργανωτές τίμησαν τον ακτιβιστή, ο οποίος πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας στις 28 Ιανουαρίου ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Στο χαιρετισμό του ο Γιαϊλαλί δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του απέναντι στο φασιστικό –όπως είπε– κράτος της Τουρκίας, μιας χώρας που «παραμένει ίδια εδώ και 100 χρόνια χωρίς να έχει αλλάξει καθόλου».

Κατά τη διάρκεια του χορού βραβεύτηκαν και δύο κορίτσια του Συλλόγου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και κόπηκε η πατροπαράδοτη βασιλόπιτα.


(Βίντεο: politiki xalkidiki)

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο τέως πρόεδρος του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και μέλος της ΠΟΕ Λεωνίδας Σαρβανίδης καθώς και ο γενικός γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Μιχάλης Καραβέλας.