18 Φεβρουάριος 2019, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2019, 10:51

Meteo: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες

  • Meteo: Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ώρες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με αρκετό κρύο, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ελλάδας, όπου σε αρκετές περιπτώσεις η θερμοκρασία σήμερα το πρωί βρισκόταν αρκετά κάτω από το μηδέν. Ο ανέφελος ουρανός, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, επέτρεψε την δι' ακτινοβολίας ψύξη των επιφανειακών στρωμάτων του εδάφους, καθώς και των παρεδάφιων στρωμάτων της ατμόσφαιρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όμως καθώς ο Ήλιος αρχίζει πλέον να τροφοδοτεί με ενέργεια την ατμόσφαιρα, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει γρήγορη άνοδο.

Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το πρωί της Δευτέρας, ήταν στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-6,8 βαθμοί Κελσίου), τα Γρεβενά (-6), το Νέο Καύκασο Φλώρινας (-5,9), την Κοιλάδα Κοζάνης (-5,5), το Βουτύρο Καρπενησίου (-5,4), τα Ιωάννινα (-4,8) και την Τρίπολη (-4,3).

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Κυριακή
Το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως τα μεγαλύτερα ύψη βροχής της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν στα Σταυράκια Ηρακλείου (73 χιλιοστά), την Ασή Γωνιά Χανίων (62 χιλιοστά), το Σέμπρωνα Χανίων (61 χιλιοστά), το Τζερμιάδο Λασιθίου (57 χιλιοστά) και το οροπέδιο Ασκύφου Χανίων (54 χιλιοστά).

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΔΡ.