18 Φεβρουάριος 2019, 15:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουάριος 2019, 14:41

Πόντιοι και Κρητικοί σε ένα εκρηκτικό γλέντι στην Καβάλα (βίντεο)

  • (Βίντεο: ENA CHANNEL)

Αντανακλώντας τα αισθήματα, τη σκέψη και τη λεβεντιά δύο ξεχωριστών πολιτισμών, και σεβόμενη απόλυτα τη μεγάλη λαϊκή κληρονομιά και τα έθιμα Ποντίων και Κρητών, η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό της το βράδυ του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου, στο κτήμα «Παρουσία».

Η αίθουσα εκδηλώσεων όπου έγινε ο χορός γέμισε ασφυκτικά, και όπως δήλωσαν οι διοργανωτές στην έναρξη της βραδιάς, η εκδήλωση ήταν sold out 10 μέρες πριν.

Η Κρήτη και ο Πόντος ενώθηκαν σε έναν πρωτόγνωρο «γάμο», ζευγαρώνοντας τις πλούσιες αρχέγονες και διαχρονικές παραδόσεις τους. Από την Κρήτη συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Μεσσαράς Ηρακλείου και η Σχολή Χορού Γεωργιλαδάκη, ενώ για τον Πόντο χόρεψαν τα μέλη της Λέσχης Ποντίων Καβάλας.

Ακολούθησε γνήσιο κρητοποντιακό γλέντι μέχρι το πρωί. Συμμετείχαν: Αλέξης Παρχαρίδης και Μπάμπης Ιωακειμίδης (τραγούδι), Λευτέρης Γεωργιλαδάκης (κρητική λύρα, τραγούδι), Κωστής Ζαχαράκης (λαούτο), Τάσος Παυλίδης και Χρήστος Λεμονίδης (λύρα), Αλέξης Μαρμάνης (αγγείο), Τάσος Κεκρίδης και Νίκος Ουζούνης (νταούλι), και Πόλης Σοπιάδης (πλήκτρα).

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ16
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2019