17 Φεβρουάριος 2019, 23:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2019, 23:28

Αλβανία: 15 διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια στα Τίρανα

  • Αλβανία: 15 διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια στα Τίρανα
    (Φωτ.: EPA / Malton Dibra)

Σε 15 συλλήψεις διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία της Αλβανίας μετά τη διαδήλωση του Σαββάτου μπροστά από την έδρα της αλβανικής κυβέρνησης. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία των Τιράνων, οι διαδηλωτές κατηγορούνται για βιαιοπραγίες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και για πρόκληση ζημιών στο κτίριο.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Αλβανίας μετά το κάλεσμα της αντιπολίτευσης, που αξιώνει την αποχώρηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος, που επιχείρησε να εισέλθει με τη βία στο κτίριο της κυβέρνησης, χωρίς να το επιτύχει. Επίσης, προσήγαγε επιπλέον περίπου 20 διαδηλωτές, πέντε εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ άλλα επτά πρόσωπα αναζητούνται.

Οι 15 συλληφθέντες «κατηγορούνται για βιαιοπραγίες εναντίον αστυνομικών και ότι έσπασαν πόρτες, τζάμια κι επίσης προκάλεσαν ζημιές σε έργα τέχνης στην κεντρική είσοδο της έδρας της κυβέρνησης», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές και νοσηλεύονται. Εξάλλου, περίπου 15 άνθρωποι, διαδηλωτές, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των Τιράνων, για αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Σ.