17 Φεβρουάριος 2019, 20:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2019, 20:48

Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 4 αγνοούμενους (βίντεο)

  • Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 4 αγνοούμενους (βίντεο)
    (Φωτ.: Facebook / Δια-SOS-τε τη Μεσαρά)

Όλη τη νύχτα θα συνεχιστούν οι έρευνες στον Γεροπόταμο για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, των οποίων τα ίχνη εξαφανίστηκαν στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, σημείωσε ότι όλη τη νύχτα οι έρευνες δεν θα κοπάσουν.

Στο σημείο θα παραμείνουν 40 άνδρες και τα μηχανήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, θα υπάρξει ενίσχυση, τόσο σε ό,τι αφορά την έρευνα στις όχθες του ποταμού, όσο και από αέρος.

Μέχρι αυτήν την ώρα, παρά την κινητοποίηση και τις έρευνες δεν έχει υπάρξει εξέλιξη, εκτός από τον εντοπισμό ενός τμήματος αυτοκινήτου από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και που σύμφωνα με τον Ν. Λαγουδάκη εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αγνοείται.

«Είναι η θήκη με τον γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση», σημείωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης.

Επίσης, διευκρίνισε ότι στο σημείο βρίσκονται έξι δύτες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να επιχειρήσουν, καθώς η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα. «Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες», είπε.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία και το Λιμενικό, συνδράμουν Εθελοντές Σαμαρείτες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας πάνω από το σημείο έκανε πτήσεις και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην επιχείρηση χρησιμοποιείται επίσης βάρκα και drone της ΕΜΑΚ.

«Είναι ένα δύσκολο σημείο», είπε ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να βρεθούν σώοι οι αγνοούμενοι. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο όχημα επέβαιναν δύο αδελφές, ο άνδρας της μίας και η μητέρα τους.