17 Φεβρουάριος 2019, 18:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2019, 17:50

Αίγυπτος: Τα Ονομαστήρια του Πατριάρχη Θεοδώρου Β' γιόρτασε η ελληνική παροικία

  • Επίτιμος δημότης Βόλου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’
    Ο Πατριάρχης Θεόδωρος (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Κάτσικας)

Τις ευχές όλου του κλήρου, αλλά και της παροικίας προς τον άγοντα σήμερα τα Σεπτά του Ονομαστήρια, Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’, μετέφερε ο Πατριαρχικός Επίτροπος της πόλης Μητροπολίτης Άκκρας Νάρκισσος, μιλώντας από το βήμα του Αγίου Σάββα και παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας Αθανάσιου Κοτσιώνη. «Ο Θεός να έχει καλά τον πνευματικό πατέρα όλης της Αφρικής», ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Νάρκισσος για τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες επίσκεψη στο Κονγκό Μπραζαβίλ, ακολουθώντας μία παράδοση ετών, που θέλει να τελεί πάντοτε τη γιορτή του με το ποίμνιο της Αφρικής.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Άκκρας, παρουσία και του διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Πατριάρχου π. Νικόδημου Τότκα και όλου του κλήρου, μετέφερε αντίστοιχα και τις ευχαριστίες του Προκαθήμενου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου προς όλη την παροικία, που έδωσε το δυναμικό «παρών» στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία της προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α’» Λιλίκα Θλιβίτου, του προέδρου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρείας Βύρωνα Βαφειάδη, του Κοινοτικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Δημήτρη Βαφειάδη και άλλων επισήμων.

«Ο Θεός να τού δίνει δύναμη να επιτελεί το ιεραποστολικό του έργο», κατέληξε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, με τον αρχιμανδρίτη π. Παύλο Ιωσηφίδη να ψάλλει το «πολυχρόνιον» του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β’.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.