17 Φεβρουάριος 2019, 15:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Φεβρουάριος 2019, 14:58

«Το 2022 θα μπορεί να παραδοθεί το αρχαίο θέατρο Λάρισας»

  • «Το 2022 θα μπορεί να παραδοθεί το αρχαίο θέατρο Λάρισας»
    Το αρχαίο θέατρο Λάρισας επισκέφτηκε η υπουργός πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

«Το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα μπορεί να παραδοθεί το έργο του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας και να ξεκινήσει η λειτουργία του» δήλωσε η Μυρσίνη Ζορμπά κατά τη σημερινή επίσκεψη της στο αρχαίο θέατρο της πόλης. Η υπουργός Πολιτισμού, η οποία ξεναγήθηκε στο μνημείο από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, αλλά και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Ζδρόλια, σημείωσε ότι οι εργασίες για το αρχαίο θέατρο ξεκινούν τους επόμενους μήνες, καθώς προστέθηκε και η πρόσβαση των ΑμεΑ.

Επίσης, τόνισε ότι το αρχαίο θέατρο μετέχει στις διαδρομές των μνημείων της πόλης με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να έχει μια συνολική εικόνα των μνημείων της Λάρισας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις από την πλευρά του Δήμου που αφορούν το θέατρο. Όπως είπε, είναι σε πολύ καλό δρόμο η πορεία για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατεδάφιση των κτηρίων μπροστά στο αρχαίο θέατρο, οι παρεμβάσεις για ανάπτυξη και αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και η χρηματοδότηση συγκεκριμένων πολιτιστικών δομών που υπάρχουν πάνω από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλ. Σκυλλάκος.