16 Φεβρουάριος 2019, 23:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2019, 22:40

Όχημα έπεσε πάνω σε «κίτρινα γιλέκα» στη βόρεια Γαλλία

  • Όχημα έπεσε πάνω σε «κίτρινα γιλέκα» στη βόρεια Γαλλία
    Εικόνα από τις συγκρούσεις διαδηλωτών («κίτρινα γιλέκα») με την Αστυνομία στο Παρίσι (φωτ.: EPA / Julien De Rosa)

Η γαλλική Αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών, που πέταγαν εναντίον των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας αντικείμενα, ενώ έβαλαν σήμερα φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων στο Παρίσι, τη Λιόν και το Μπορντό, στα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» για 14ο συνεχόμενο σαββατοκύριακο.

Στη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, αφού ένας οδηγός επιχείρησε να περάσει μέσα από πλήθος διαδηλωτών, έγινε γνωστό από τις Αρχές.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ειρηνικά νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι, στην Αψίδα του Θριάμβου, προτού οι συμμετέχοντες κατευθυνθούν στον Πύργο του Άιφελ. Αργότερα το απόγευμα, αστυνομικοί και κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν στο Esplanade des Invalides στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι ταραχές επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, 26 άνθρωποι προσήχθησαν στο Παρίσι.

Στο Μπορντό και τη Λιόν, η Αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων. Διαδηλωτές πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα. Τα «κίτρινα γιλέκα» επιχείρησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση σε μια αποθήκη της εταιρείας Amazon και πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην Τουλούζη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, περίπου 41.500 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της χώρας, σε σύγκριση με τους 51.400 την προηγούμενη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών, 4.000 στο Παρίσι, σε σύγκριση με 5.000 το περασμένο σαββατοκύριακο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.