17 Φεβρουάριος 2014, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:33

Αυστρία: Η Ελλάδα επανέρχεται ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός

  • Στα ύψη η παραβατικότητα σε τουριστικές περιοχές

Αυστρία: Η Ελλάδα επανέρχεται ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός

Το γεγονός ότι «η Ελλάδα ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός έχει και πάλι αναστηθεί», τον καθιστά πολύ αισιόδοξο για τη φετινή θερινή περίοδο, τονίζει ο διευθυντής της αυστριακής αεροπορικής εταιρείας «Niki» , Κρίστιαν Λέσγιακ, σε δηλώσεις του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ»

Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει πως η εταιρεία του ήταν η μόνη που αύξησε μέσα στο 2013 τους προορισμούς της προς την Ελλάδα.

Επισημαίνει ακόμη, πως πτήσεις της «Niki» γίνονται πλέον και προς μικρότερα ελληνικά νησιά, όπως Σαντορίνη, Μύκονος ή Κάρπαθος και μάλιστα αυτές δεν είναι, ως συνήθως, μόνον μία φορά την εβδομάδα, αλλά, για παράδειγμα προς τη Σαντορίνη υπάρχουν έξι πτήσεις της εβδομαδιαίως.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Λέσγιακ, η εταιρεία του απευθύνεται σε τουρίστες οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά μόνον για ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο.

Ο ίδιος προσθέτει πως έχει αποδώσει και η προσπάθεια να προσφέρονται πτήσεις της εταιρείας για την Ελλάδα για μια μακρύτερη χρονική περίοδο, δηλαδή από το Πάσχα μέχρι το Νοέμβριο.

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο διευθυντής της «Niki» αναφέρει πως για την εταιρεία του ο αριθμός των κρατήσεων για την Ελλάδα σημείωνε συνεχή πτώση μετά το 2006 και μια αναστροφή υπήρξε το 2013 όταν ο αριθμός των κρατήσεων επανήλθε στο επίπεδο του 2006, ενώ για το 2014 έχει ήδη υπερβεί τον περυσινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ