16 Φεβρουάριος 2019, 12:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουάριος 2019, 12:54

Σίδνεϊ: Ομογενής βρέθηκε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για παράνομη στάθμευση

  • Σίδνεϊ: Ομογενής βρέθηκε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για παράνομη στάθμευση
    (Φωτ. αρχείου: abc.net.au)

Η επιλογή της να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα της μη πληρωμής των προστίμων που είχε λάβει για παράνομη στάθμευση, οδήγησαν την ομογενή συγγραφέα και ζωγράφο Ντίνα Τουρβά στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Silver Water στο Σίδνεϊ, στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Η ομογενής μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS της Αυστραλίας για την εμπειρία της, την οποία περιγράφει στο βιβλίο της «Μπλάβος ουρανός».

Όπως είπε η ίδια, στη φυλακή συνάντησε μια σειρά διαφορετικών, αλλά άκρως ενδιαφερόντων ανθρώπων.

«Την εποχή εκείνη υπήρχε η ιδέα να μην πληρώνονται τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση και μπαίνοντας στο κρατητήριο της τοπικής αστυνομίας για ένα βράδυ ή το πολύ δύο θα ξεχρεωνόταν το χρέος. Αποφάσισα και εγώ να συμμετάσχω σε αυτή την κίνηση και από εκεί άρχισε η περιπέτεια. Λόγω των εορτών, αντί να με πάνε στο κρατητήριο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με οδήγησαν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας γυναικών, στο Silver Water», είπε η ίδια.

Μάλιστα, είπε ακόμη ότι η εμπειρία αυτή την έκανε να εμβαθύνει περισσότερο στα κοινωνικά προβλήματα, καθώς είχε επαφές με γυναίκες που περίμεναν να γίνει η δίκη τους και έμαθε πράγματα που τη συγκλόνισαν.

Στο βιβλίο η συγγραφέας έχει συμπεριλάβει εικόνες που βρήκε στους τοίχους των φυλακών, στις οποίες έμεινε μόλις τρεις μέρες, που όμως ήταν αρκετές για να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης της.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη της Ντίνας Τουρβά εδώ.