15 Φεβρουάριος 2019, 23:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2019, 23:14

Σκόπια: Απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους

  • Επίθεση με νεκρούς στο βόρειο Σινά – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
    (Φωτ.: scroll.in)

Μια τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζαν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους αποτράπηκε από τις Αρχές στα Σκόπια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με τους εταίρους των Σκοπίων σχετικά με τα ενδεχόμενα σχέδια και τις προθέσεις διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας στο έδαφος της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε έρευνα για να ταυτοποιήσει τους οργανωτές και τους πιθανούς δράστες.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε πολλές τοποθεσίες και κατέσχεσαν αντικείμενα και μηχανήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη επίθεσης.

Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία άλλη διευκρίνιση για την επιχείρηση αυτή και τις προθέσεις των υπόπτων. Το 2016 οι Αρχές της χώρας υπολόγιζε ότι 150 πολίτες της χώρας είχαν ενταχθεί στις τάξεις των ισλαμιστών για να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία. Οι περισσότεροι προέρχονταν από την αλβανική μειονότητα.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.000 πολίτες χωρών των δυτικών Βαλκανίων (Βοσνία, Κόσσοβο, Αλβανία, πΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Σερβία) είχαν ενταχθεί κάποια στιγμή στο Ισλαμικό Κράτος. Τον Μάιο του 2018 δικαστήριο του Κοσσόβου καταδίκασε οκτώ ισλαμιστές σε ποινές κάθειρξης έως και δέκα ετών, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να διαπράξουν επίθεση εναντίον ισραηλινής ποδοσφαιρικής ομάδας και των φιλάθλων της πριν από αγώνα στην Αλβανία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ.Γ.