15 Φεβρουάριος 2019, 17:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2019, 16:50

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις 8 Μαρτίου στο Δημόσιο

  • ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας στις 8 Μαρτίου στο Δημόσιο
    Γυναίκες διαδηλώνουν στο συλλαλητήριο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στα Προπύλαια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Φόρο τιμής στη γυναίκα θα αποτίσει το Δημόσιο, στις 8 Μαρτίου, με πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας, από τη μία έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 13:30 την ίδια μέρα, ενώ καλεί τα νομαρχιακά τμήματα, τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να αναδείξουν την ημέρα.

Με αυτό τον τρόπο, σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, γίνεται ένα πρώτο βήμα για να γίνει ορατή η συμβολή των γυναικών στην παραγωγή και την αναπαραγωγή και για να διεκδικηθούν λύσεις στα παραπάνω αιτήματα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι, θέλοντας υπερασπίσει τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες εργαζόμενους, διεκδικεί: Δωρεάν παιδικούς σταθμούς στους χώρους εργασίας, πραγματική δημόσια-δωρεάν παιδεία και υγεία, παροχή παιδικών κατασκηνώσεων, προστασία της μητρότητας, ίση αμοιβή για ίση εργασία, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.