15 Φεβρουάριος 2019, 13:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Φεβρουάριος 2019, 13:51

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Ποια είναι τα νέα πρόσωπα

  • Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός: Ποια είναι τα νέα πρόσωπα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ολοκλήρωση της πρώτης ψηφοφορίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο πρωθυπουργός προχώρησε στον περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

Την ανακοίνωση της… μίνι αναδιάρθρωσης έκανε σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ έγιναν και οι αναμενόμενες αποχωρήσεις της Κατερίνας Νοτοπούλου από το Μακεδονίας-Θράκης και του Νάσου Ηλιόπουλου από το υπουργείο Εργασίας – και οι δύο είναι υποψήφιοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Νέος υπουργός Εξωτερικών είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος αναβαθμίστηκε από αναπληρωτής υπουργός. Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την ευρωπαϊκή πολιτική αναλαμβάνει η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία έχει υπάρξει αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας.

Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης αναλαμβάνει η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στενή συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας πηγαίνει στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη θέση του υφυπουργού. Δύο πρόσωπα του ανασχηματισμού προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ: ο Θάνος Μωραΐτης αντικαθιστά τον Νίκο Μαυραγάνη στη θέση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ο Άγγελος Τόλκας ορίστηκε υφυπουργός στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Μόναχο.