14 Φεβρουάριος 2019, 21:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2019, 20:43

Η ΟΠΣΕ έκοψε την πίτα της για τα σωματεία Β. Ελλάδος και ανακοίνωσε πού θα γίνει το 3ο Πανελλήνιο Μικρασιατικό Αντάμωμα

  • Η ΟΠΣΕ έκοψε την πίτα της για τα σωματεία Β. Ελλάδος και ανακοίνωσε πού θα γίνει το 3ο Πανελλήνιο Μικρασιατικό Αντάμωμα
    (Φωτ.: ΟΠΣΕ)

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στη φιλόξενη αίθουσα του Συλλόγου Μικρασιατών Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε η εθιμοτυπική κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) για τα Σωματεία Βορείου Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ανατέθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών νομού Λάρισας η διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Ανταμώματος, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης Ροδή Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ Αντώνης Οραήλογλου, το μέλος της ΟΠΣΕ Μαρία Δραγάτση και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πιερίας Αναστάσιος Μπογιατζής.


Η παραλαβή του λάβαρου για το Αντάμωμα του καλοκαιριού

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Διονύσιος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και τις ευχές του Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεωργίου. 

Ακολούθησε η ανάθεση της διοργάνωσης του 3ου Πανελλήνιου Ανταμώματος, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2019 στη Λάρισα. Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λάρισας, Δέσποινα Θεοδώρου, παρέλαβε το λάβαρο του Μικρασιατικού Ανταμώματος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η χορωδία των διοργανωτών.