14 Φεβρουάριος 2019, 11:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2019, 11:19

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη

  • Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη
    Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης κατά τη διάρκεια διαλείμματος της δίκης στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Μετά από δύο μήνες ακροαματικής διαδικασίας, και ενάμιση μήνα προτού συμπληρωθούν δύο χρόνια από την απαγωγή που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε ενόχους και τους 12 κατηγορούμενους στην υπόθεση Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μετά την αγόρευση των συνηγόρων για τα ελαφρυντικά αναμένεται να καθοριστούν και οι ποινές.

Το δικαστήριο απέδωσε διευθυντικό ρόλο στην απαγωγή του επιχειρηματία στον 46χρονο ακτιβιστή από το Ρέθυμνο, τον «Ευγένιο», και στον 46χρονο από το Ρέθυμνο που διαμένει στην Αθήνα. Ο πρώτος είναι προσωρινά κρατούμενος, και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Στο εδώλιο κάθισαν ο 44χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας με τα σκραπ, ο 41χρονος τελευταίος φύλακας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο αποκαλούμενος «Σκοπιανός», ο 47χρονος αγρότης από το Ρέθυμνο, ο «παππούς», και ο 61χρονος μεσίτης. Και οι τέσσερις έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους στην υπόθεση και είναι προσωρινά κρατούμενοι.

Προσωρινά κρατούμενοι αλλά χωρίς να έχουν ομολογήσει είναι ο 45χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας, ο 23χρονος από τα Σφακιά και ο 40χρονος «φιλόσοφος» που εκτελούσε χρέη φύλακα. Τις κατηγορίες αρνούνται ο 39χρονος και ο 41χρονος, πρώην γαμπρός και αδερφός ττου φερόμενου ως ηγετικού στελέχους, αντιστοίχως, και ο 49χρονος επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο· αυτοί οι τρεις κατηγορούμενοι δεν είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.