13 Φεβρουάριος 2019, 20:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2019, 19:52

ΠΓΔΜ: Το κόμμα του Ζάεφ απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές

  • ΠΓΔΜ: Το κόμμα του Ζάεφ απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές
    Ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

Το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ απέρριψε το αίτημα του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα ταυτόχρονα με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Μαΐου.

«Ένα κόμμα που θέτει σε πρώτο πλάνο τα συμφέροντα των πολιτών και του κράτους δεν σκέφτεται πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ακόμα και όταν τα ποσοστά δημοτικότητάς του και η υποστήριξη που απολαμβάνει από τους πολίτες, είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα της αντιπολίτευσης.

»Ήδη είμαστε μέρος του ΝΑΤΟ, αναμένουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Ένα υπεύθυνο κόμμα και μία υπεύθυνη κυβέρνηση δεν θα έθεταν σε κίνδυνο αυτήν τη δυνατότητα, δεν θα έθεταν σε κίνδυνο τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα οδηγούσαν σε διακοπή των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του SDSM ο εκπρόσωπος Τύπου του Κονσταντίν Κοσταντίνοφ, εξηγώντας την απόφαση του κόμματος να απορρίψει το αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές.

Σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και το SDSM ότι αποφεύγουν τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την βούληση των πολιτών.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.