13 Φεβρουάριος 2019, 17:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2019, 17:18

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά

  • Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη στην Κηφισιά
    Ο 52χρονος επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης (φωτ.: INTIMENEWS / photo Panoulis)

Στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018 στο σπίτι του στην Κηφισιά, έφτασε μετά από πολύμηνες έρευνες η αστυνομία, η οποία συνέλαβε σπείρα που αποτελείται από αλλοδαπούς, ένας εκ των οποίων συνελήφθη έπειτα από συνεργασία με την Ιντερπόλ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο μέλη της σπείρας έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ η σύλληψή τους είναι θέμα χρόνου.

Οι δράστες είχαν εισβάλει ξημερώματα Μ. Δευτέρας στο σπίτι τού επιχειρηματία και όταν εκείνος αντιστάθηκε τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να υποκύψει λίγες μέρες αργότερα.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στη σπείρα εντοπίζοντας κάλυκες από το 9άρι πιστόλι που είχε χρησιμοποιηθεί εκείνο το βράδυ, καθώς οι δράστες το είχαν χρησιμοποιήσει μερικές εβδομάδες νωρίτερα για να χτυπήσουν ένα αγριογούρουνο σε περιοχή της Αρκαδίας. Εκείνη τη μέρα οι δράστες κυκλοφορούσαν με κλεμμένο τζιπ, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν. Η αστυνομία το εντόπισε και βρήκε δύο κάλυκες από το πιστόλι, αλλά και αίμα, το οποίο όπως αποδείχθηκε προερχόταν από το αγριογούρουνο.

Όπως έγινε γνωστό, η σπείρα είχε μέλη έντεκα άνδρες και μία γυναίκα από τη Ρουμανία. Από τους άνδρες έχουν ταυτοποιηθεί οι δέκα, ενώ οι οκτώ συνελήφθησαν στην Ελλάδα και ο ένας στο Βέλγιο. Στη δολοφονία μετείχαν τα τέσσερα από τα μέλη της σπείρας, τα τρία από τα οποία διέφυγαν στο εξωτερικό το ίδιο βράδυ, ενώ το τέταρτο είναι ο άνδρας που δεν έχει ταυτοποιηθεί και είχε πλαστή ελληνική ταυτότητα.

Οι τρεις ταυτοποιημένοι άνδρες είχαν ποινικό παρελθόν με διαρρήξεις και κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου, ενώ διέφυγαν στο εξωτερικό καθώς γνώριζαν ότι η αστυνομία είχε στοιχεία και DNA τους. Μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας άλλαξαν τρόπο δράσης και έβαλαν στο στόχαστρό τους πανηγύρια σε διάφορες περιοχές, κρατώντας πιο χαμηλούς τόνους.

Η εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου με τη σύλληψη του ενός δράστη στις Βρυξέλλες, ενώ την επόμενη μέρα έγιναν οι επόμενες συλλήψεις σε Αττική και Κορινθία.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr.