13 Φεβρουάριος 2019, 22:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2019, 22:57

«SpinPlant», ο ήχος των φυτών πάνω στο πικάπ (βίντεο)

  • «SpinPlant», ο ήχος των φυτών πάνω στο πικάπ (βίντεο)
    (Φωτ.: facebook / monsieurplant)

Έχουμε αναρωτηθεί τι μουσική θα βγει από τα ηχεία μας αν πάνω στο πικάπ δεν βάλουμε ένα βινύλιο αλλά ένα φυτό; Ο Κριστόφ Γκινέ είχε την απορία και πειραματίστηκε.

Ο Mr. Plant (δηλαδή ο Monsieur Plant, αυτό είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο) συνεχίζει το εγχείρημά του να φυτέψει τα πάντα.

Έχει ήδη φτιάξει μια μάσκα Batman από φλοιό δέντρου. Έχει ήδη φιλοτεχνήσει έναν κλασικό Mac υπολογιστή (από τους πρώτους της Macintosh) με ένα μπονσάι να αναφύεται από μέσα. Έχει σχεδιάσει αθλητικά Nike και Reebok που κανείς δεν θα φορέσει, αλλά για τα οποία κάποιοι θα πληρώσουν 1.000 δολάρια (το ζευγάρι, εννοείται). Βεβαίως, έξω από τα όρια του φωτογραφικού φακού ή μακριά από ένα καλοφωτισμένο ράφι, η χρησιμότητα όλων αυτών είναι ανύπαρκτη. Αναντίρρητα, όμως, έχουν κάτι μαγικό.

Στο τελευταίο πρότζεκτ του (ο Γάλλος καλλιτέχνης το βάφτισε «SpinPlant») πήρε παλιά, vintage για την ακρίβεια, πικάπ, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν. Τα πλατό γυρίζουν, αλλά αντί να βγαίνει ο ήχος του Rhapsody In Blue του Γκέρσουιν, σπινάρουν έναν κόσμο βοτάνων και φυτών.

Είναι 100% πραγματικά βότανα και φυτά. Ο Κριστόφ, βλέποντας τις ανθοσυνθέσεις του, λέει: «Ακούω Rhapsody In Blue», «Ακούω το audiobook Ο υπέροχος Γκάτσμπι» (το ιδιαίτερα δημοφιλές μυθιστόρημα του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ), «Ακούω τους καταρράκτες του Νιαγάρα», «Και “Sunshine” από τους Atmosphere», «Elton John, οπωσδήποτε», «Ακούω Radiohead».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /  Βασίλης Τσεκούρας.