14 Φεβρουάριος 2019, 16:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Φεβρουάριος 2019, 16:32

«Βόλτα καρδιάς» στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια

  • Θεσσαλονίκη: Αρχίζει το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου
    (Φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Μια «βόλτα καρδιάς» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Μικροί και μεγάλοι θα περπατήσουν απόσταση ενός χιλιομέτρου, από τον Λευκό Πύργο έως τις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, γιορτάζοντας τη συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Την ξεχωριστή αυτή δράση, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνει ο Σύλλογος Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές».

Η συμμετοχή για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος είναι στα 5 ευρώ, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα ενισχύσουν το Σύλλογο που στηρίζει τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια και τις οικογένειες τους.

«Η απόσταση που θα διανύσουμε είναι μικρή γιατί τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια δεν μπορούν να τρέξουν, δεν μπορούν να χορέψουν. Από στατιστικές, στην Ελλάδα υπάρχουν 30.000-35.000 παιδιά και ενήλικες με συγγενή καρδιοπάθεια, ενώ κάθε χρόνο γεννιούνται 1.000 παιδιά με ανωμαλίες στην καρδιά» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου, Χρυσούλα Τσακριτσίδου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /  Α.Καρ.