13 Φεβρουάριος 2019, 14:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Φεβρουάριος 2019, 13:10

Χορευτικό ποντιακό τμήμα στο 6ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Χαλάστρας

  • Χορευτικό ποντιακό τμήμα στο 6ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Χαλάστρας
    (Φωτ.: facebook / Κέντρο Νεότητας Χαλάστρας)

Στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας, διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη φορά το Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από το Δήμο Δέλτα και τον Κοινωνικό-Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δέλτα (ΚΠΟΔΔ), σε συνεργασία με το Χορευτικό Χαλάστρας του ΚΠΟΔΔ.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχει και ποντιακός σύλλογος, με τους μικρούς του χορευτές να παρουσιάζουν το μεγαλείο της ποντιακής παράδοσης.

Πρόκειται για ένα διήμερο γεμάτο χορό, μουσική και έθιμα, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 600 παιδιών από όλη την Ελλάδα. Φέτος, εκτός από τα έξι παιδικά τμήματα του Χορευτικού του ΚΠΟΔΔ, θα φιλοξενηθούν και θα χορέψουν παιδιά συλλόγων από Μέτσοβο, Καβάλα, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Τρίκαλα, Ημαθία, Λάρισα, Βέροια, Ελασσόνα και Θάσο.

«Είναι μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε στο Δήμο Δέλτα. Όχι μόνο γιατί συμμετέχουν πολλά χορευτικά τμήματα, πολλά παιδιά, ή γιατί η παρουσία του κόσμου είναι πολυπληθής. Η μεγάλη σημασία έγκειται στο ότι αυτά τα παιδιά μαθαίνουν τη λαϊκή μας παράδοση και κρατούν το νήμα της συνέχειας του ελληνισμού, παίρνουν στα χέρια τους τη σκυτάλη να συνεχίσουν την συγκλονιστική αυτή ιστορία που λέγεται Ελλάδα» ανέφερε για το φεστιβάλ ο δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Για δύο μέρες, πρωί και απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας θα πραγματοποιούνται παραστάσεις παιδικών τμημάτων παραδοσιακών συλλόγων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μεσημβρίας «Πόντος» θα εμφανιστεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στην απογευματινή παράσταση (μετά τις 17:30).