12 Φεβρουάριος 2019, 17:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2019, 17:19

Πίστη στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ξανά Κουίκ-Παπαχριστόπουλος

  • Πίστη στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ξανά Κουίκ-Παπαχριστόπουλος
    Ο Πάνος Καμμένος με τον Τέρενς Κουίκ όταν όλα ήταν μέλι-γάλα (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν για ακόμα μία φορά με συνεντεύξεις τους ο υφυπουργός Εξωτερικών και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Τέρενς Κουίκ και ο τέως βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Μιλώντας στον ρ/σ Real FM ο Τέρενς Κουίκ είπε ότι άλλαξαν οι γεωπολιτικές καταστάσεις και για αυτό αλλαξε κι αυτός άποψη, ενώ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε στον ANT1 ότι με χαρά θα εντασσόταν στον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές!

«Καθώς η ζωή εξελίσσεται και έχουμε και έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή, κάποια στιγμή έπρεπε να σκέφτεσαι αν πρέπει να κάνεις ένα βήμα που ίσως σε στεναχωρεί, ίσως σε ματώσει, αλλά που δεν θα σε οδηγήσει στο μέλλον να γυρίσουν και να σου πουν γιατί δεν είχες προλάβει καταστάσεις», είπε ο Τέρενς Κουίκ.

Όταν ρωτήθηκε για όσα κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κατά την προεκλογική περίοδο είπε πως δεν τα αρνείται αλλά τα πράγματα άλλαξαν γεωστρατηγικά.

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να μπορέσει να πάει την Ελλάδα μπροστά. Εγώ δεν δήλωσα ποτέ ότι είμαι αριστερός. Αλλά του έχω εμπιστοσύνη, δούλεψα δίπλα του δύο χρόνια, μπορώ να πω ότι σκέφτεται εθνικά, πατριωτικά, και εμένα αυτό με ικανοποιεί. Ας φθάσουμε κοντά στις εκλογές τον Οκτώβριο και θα κάνω κουβέντα και μαζί του. Οι εκλογές θα είναι στις 20 Οκτώβρη, σας λέω και ημερομηνία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ορθάνοιχτο να πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο πρώην βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος ανάμεσα σε άλλους βουλευτές χειροκροτεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Την ίδια ώρα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αποκάλυψε ότι θα ζητήσει και ραντεβού με τον πρωθυπουργό για να τον εντάξει στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημείωσε ότι συνεχίζει να στηρίζει το κυβερνητικό έργο.

Συνεχίζουμε, είπε, εννοώντας τους έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «να στηρίζουμε το κυβερνητικό έργο γιατί πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πήρε μία χώρα χρεοκοπημένη, λεηλατημένη και σιγά- σιγά την αναστηλώνει. Στήριζα, στηρίζω και θα συνεχίσω να στηρίζω την προσπάθεια της κυβέρνησης να σηκώσει τη χώρα, να τελειώσει οριστικά με τη διαπλοκή και την μιντιακή δικτατορία».