12 Φεβρουάριος 2019, 16:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2019, 14:36

ΗΠΑ: Επί της αρχής συμφωνία για να αποφευχθεί νέο shutdown

  • ΗΠΑ: Επί της αρχής συμφωνία για να αποφευχθεί νέο shutdown
    Ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι (φωτ.: ΕΡΑ / Jim Lo Scalzo)

Μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής η οποία θα επιτρέψει να αποφευχθεί η νέα παράλυση υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους –το λεγόμενο shutdown– στα τέλη της εβδομάδας, δήλωσαν το βράδυ της Δευτέρας (το πρωί της Τρίτης ώρα Ελλάδας) γερουσιαστές, έπειτα από συνάντηση των διαπραγματευτών, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία», είπε ένας από τους βασικούς Ρεπουμπλικανούς διαπραγματευτές, ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Σέλμπι, σύμφωνα με το CNN.

Δεν δόθηκε καμία λεπτομέρεια για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, η οποία θα πρέπει να εξασφαλίσει την έγκριση του Λευκού Οίκου. Οι Δημοκρατικοί και ο Ντόναλντ Τραμπ συγκρούονται εδώ και εβδομάδες όσον αφορά τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό που ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απαιτεί να ανεγερθεί.

Την 25η Ιανουαρίου, έπειτα από έναν μήνα και πλέον μερικής παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους, συνήφθη μια συμφωνία για να τερματιστεί το πιο παρατεταμένο shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ, όμως δεν προέβλεπε χρηματοδότηση παρά μόνο προσωρινά, μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.