12 Φεβρουάριος 2019, 14:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2019, 14:41

Κατεπείγουσα έρευνα για την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης 12χρονου σε σχολείο

  • Κατεπείγουσα έρευνα για την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης 12χρονου σε σχολείο
    (Φωτ.: pixabay.com)

Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση του γιου τους, από δύο συνομήλικους του, ο ένας εκ των οποίων είναι συμμαθητής του, έκαναν στην αστυνομία οι γονείς 13χρονου που πηγαίνει σε Γυμνάσιο της περιοχής Ζωγράφου, υπογραμμίζοντας ότι το περιστατικό καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο!

Το υπουργείο Παιδείας διέταξε κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου.

Η ΕΔΕ θα εξετάσει εάν υπάρχουν ευθύνες σε επίπεδο πρόληψης ή κατά τον μετέπειτα χειρισμό της υπόθεσης. «Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που εξέφρασε τη συμπαράστασή του στο θύμα και την οικογένειά του.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, το παιδί παρασύρθηκε στην τουαλέτα του σχολείου του από έναν άλλο γνωστό του 13χρονο –ο οποίος μέχρι πέρυσι πήγαινε στο ίδιο σχολείο. Στη συνέχεια τον κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ ένας συμμαθητής του τραβούσε βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο. Το παιδί ενημέρωσε τους γονείς του που έκαναν τη σχετική καταγγελία στην αστυνομία, ενώ την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δ.Κ.