12 Φεβρουάριος 2019, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2019, 10:51

Οι αγρότες σήμερα κλείνουν τον κόμβο του Πλατύκαμπου

  • Οι αγρότες σήμερα κλείνουν τον κόμβο του Πλατύκαμπου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ντόμαλης)

Εκτιμώντας ότι ο αποκλεισμός των Τεμπών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ήταν επιτυχημένος λόγω της μαζικής συμμετοχής, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν χθες στη συνέλευση του μπλόκου της Νίκαιας αποφάσισαν σήμερα να αποκλείσουν για δύο ώρες (16:00 με 18:00) τον κόμβο του Πλατύκαμπου στη Λάρισα.

Στη νέα σύσκεψη που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο μπλόκο θα γίνει νέα εκτίμηση της κατάστασης.

Οι αγρότες βρίσκονται σε αναμονή για το ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης: Χθες ανακοινώθηκε ότι υπήρξε επικοινωνία με τον Σταύρο Αραχωβίτη, ο οποίος πρότεινε να γίνει συνάντηση και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Εργασίας και Περιβάλλοντος. Σημείο «διαφωνίας» είναι η απαίτηση των αγροτών στο ραντεβού να παρίσταται και εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, κάτι το οποίο μένει ανοιχτό από τον Σταύρο Αραχωβίτη.

Υπενθυμίζεται ότι στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις το μπλόκο της Νίκαιας είναι αυτό που πρωτοστατεί, με την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης να παραμένει για δεύτερη εβδομάδα κλειστή στον συγκεκριμένο κόμβο. Στάση αναμονής κρατούν και οι αγρότες στα υπόλοιπα μπλόκα, τα οποία φτάνουν συνολικά τα 23, από τη βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη.