12 Φεβρουάριος 2019, 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουάριος 2019, 09:04

Επεισόδιο για τη Μακεδονία σε ομιλία του βουλευτή Μηταφίδη στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

  • Επεισόδιο για τη Μακεδονία σε ομιλία του βουλευτή Μηταφίδη στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Για «ξεπούλημα της Μακεδονίας» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γυναίκα που βρέθηκε χθες, σε παρουσίαση βιβλίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όταν στο βήμα ήταν ο Πόντιος βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.  Η γυναίκα που καθόταν στη δεύτερη σειρά, μόλις ο βουλευτής πήρε το λόγο, άρχισε να φωνάζει ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Ξεπουλήσατε τη Μακεδονία».

Έπειτα έβγαλε από την τσάντα της μια ελληνική σημαία, την ξεδίπλωσε και τη σήκωσε πριν βγει από την αίθουσα υπό τις αποδοκιμασίες των παρισταμένων.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην παρουσίαση του βιβλίου Η οφειλή επανορθώσεων – Υποθήκες της γερμανικές κατοχικής εξουσίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, των Γερμανών δρ Karl-Heinz Roth Hartmut Rübner, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο σκοπός της εκδήλωσης είναι διαφορετικός από εκείνον για τον οποίο η συγκεκριμένη κυρία φώναζε συνθήματα και αναφέρθηκε στην πρόσφατη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος εντός του ΑΠΘ.