11 Φεβρουάριος 2019, 22:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2019, 22:02

Ντοκιμαντέρ της Amazon υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος (βίντεο)

  • Ντοκιμαντέρ της Amazon υποστηρίζει ότι ο Ιησούς ήταν Έλληνας και όχι Εβραίος (βίντεο)

Έλληνας φιλόσοφος και όχι Εβραίος ήταν ο Ιησούς Χριστός σύμφωνα με νέο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime, ο οποίος έζησε την ίδια περίοδο με τον Μεσσία. Το «Bible Conspiracies» (Συνωμοσίες της Βίβλου), όπως ονομάζεται, παρουσιάζει μαρτυρίες για τη ζωή του Ιησού, σύμφωνα με τις οποίες τα θαύματα που έκανε ενδέχεται να αποτελούν προϊόν σύγχυσης με τη ζωή και το έργο του Απολλώνιου Τυανέα.

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ υποστηρίζουν ότι οι ομοιότητες ανάμεσα στους δύο άνδρες είναι τόσο πολλές, που δεν αποκλείεται ο πραγματικός Ιησούς να ήταν ο ελληνικής καταγωγής Απολλώνιος Τυανέας.

Ο Απολλώνιος Τυανέας γεννήθηκε την κεντρική Ανατολία μέχρι το 3π.Χ. και ήταν κήρυκας, ενώ σύμφωνα με τον θρύλο έκανε θαύματα. Όπως και ο Ιησούς, έτσι και εκείνος είχε μακριά μαλλιά και γένια, δεν φορούσε παπούτσια, έγινε αναμορφωτής, ενώ έφτιαξε το σπίτι του στον Ναό του Ασκληπιού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ έγινε μαθητής του Πυθαγόρα και απαρνήθηκε τις σεξουαλικές επαφές, το κρέας και το κρασί. Ο Απολλώνιος Τυανέας είχε μεγάλο αριθμό ανθρώπων που τον ακολουθούσαν, ενώ η φήμη του εξαπλώθηκε χάρη στη σοφία του, η οποία έκανε τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο να δώσει όρκο ότι θα φτιάξει ναούς και αγάλματα προς τιμήν του.

Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται επίσης ότι και εκείνος ανέστησε νεκρούς, μίλησε για θέματα εκτός των ανθρώπινων δυνατοτήτων και πως σε αντίθεση με την περίπτωση του Ιησού, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ήταν υπαρκτό πρόσωπο.

Ωστόσο, το ντοκιμαντέρ δεν αμφισβητεί την ιστορικότητα του Ιησού, εκφράζει όμως την άποψη ότι ο «Υιός του Θεού» της Καινής Διαθήκης που έκανε θαύματα και πέθανε πάνω στον Σταυρό βασίζεται στη ζωή του Απολλώνιου Τυανέα και όχι του Χριστού. Το ντοκιμαντέρ έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες θεατές, ενώ οι περισσότερες αντιδράσεις είναι αρνητικές.

  • Με πληροφορίες από dailymail.co.uk