11 Φεβρουάριος 2019, 14:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2019, 14:12

Ορκίζεται βουλευτής σήμερα ο Τέρενς Κουίκ

  • Ορκίζεται βουλευτής σήμερα ο Τέρενς Κουίκ
    Ο Τέρενς Κουίκ στο μνημείο Τσιτσερνακαμπέρτ (Αιώνιας Φλόγας) στο Ερεβάν (φωτ.: Twitter / YFYPEX)

Τη βουλευτική έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου που παραιτήθηκε αφού προηγουμένως διαγράφηκε από τους ΑΝΕΛ, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, μετά από ένα πραγματικό σίριαλ σχετικά με το πότε θα την παρέδιδε, καταλαμβάνει επίσημα, σήμερα, στις 18:00, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Ο υφυπουργός ήταν ο πρώτος επιλαχών των ΑΝΕΛ.

Μετά την ορκωμοσία του ο Τέρενς Κουίκ αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί, γεγονός που θα πυροδοτήσει νέα κόντρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά σηματοδοτεί και τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς δεν θα πληρούν πλέον τα κριτήρια –απαιτούνται πέντε βουλευτές εκλεγμένους με το ίδιο κόμμα– του σχετικού άρθρου του Κανονισμού της Βουλής.

Ο Πάνος Καμμένος έδωσε τον τόνο από την Κυριακή, εξαπολύοντας πυρά κατά του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. «Ο Κουίκ γύριζε σε Αυστραλία και Αμερική και μίλαγε για το ιερό όνομα της Μακεδονίας και γονάτιζε στα μνημεία. Τελικά από το τζετ λαγκ της εξουσίας, και όχι µόνο, μέθυσε» είπε αρχικά ο Πάνος Καμμένος.