11 Φεβρουάριος 2019, 11:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουάριος 2019, 11:05

Κωσταράκος: Οι Τούρκοι μάς σέρνουν εθελοντικά σε διαπραγματεύσεις

  • Κωσταράκος: Οι Τούρκοι μάς σέρνουν εθελοντικά σε διαπραγματεύσεις
    (Φωτ.: Facebook / Mikhail Kostarakos)

Την ελπίδα οι πρόσφατες επαφές του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία να μην «καταλήξουν σε μια νέα Συμφωνία των Πρεσπών» εκφράζει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook κυριολεκτικά… ξεσπαθώνει και ασκεί δριμεία κριτική στον οδικό χάρτη που ανέλαβαν να συντάξουν οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο Μιχάλης Κωσταράκος, αφού σημειώνει ότι η μοναδική ελληνοτουρκική διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, τονίζει ότι η λογική της συνολικής διαπραγμάτευσης για ένα πακέτο θεμάτων, όπως το Αιγαίο, ο εναέριος χώρος, τα χωρικά ύδατα, το καθεστώς των νησιών, η Θράκη και οι Μουφτήδες, είναι πάγιος στόχος της Άγκυρας. Ακόμα, υπογραμμίζει ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν είναι διμερής διαφορά, αλλά ένα διεθνές θέμα καταπάτησης θρησκευτικών ελευθεριών.

Από το στόχαστρο του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ δεν λείπει ούτε ο Πάνος Καμμένος, στον οποίο αποδίδεται η ένταση των τελευταίων ετών στο Αιγαίο, «με την παρότρυνση ή με την ανοχή του κ. Τσίπρα, ο οποίος τον άφηνε να παίζει “στρατιωτάκια” προς όφελος, όπως τελικά αποδείχθηκε, του ΣΥΡΙΖΑ».

Προς το τέλος της μακροσκελούς ανάρτησής του εκφράζει την πεποίθηση ότι «για πρώτη φορά οι Τούρκοι μάς “σέρνουν” εθελοντικά αυτή τη φορά σε διαπραγματεύσεις».

Και προσθέτει: «Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και πεπεισμένος ότι οι κινήσεις του κ. Τσίπρα είναι προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων. Εύχομαι οι ιθύνοντες, με πρώτο τον κ. πρωθυπουργό, να αντιληφθούν τα όρια και τους κινδύνους του ψηφοθηρικού εγχειρήματός τους».