10 Φεβρουάριος 2019, 23:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2019, 22:31

Ξεπέρασε το 80% η αύξηση στις αφίξεις Ινδών τουριστών στην Ελλάδα το 2018

  • Ξεπέρασε το 80% η αύξηση στις αφίξεις Ινδών τουριστών στην Ελλάδα το 2018
    Η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ Ελ. Γερολυμάτου παραλαμβάνει το βραβείο «Best Decoration Award» για το ελληνικό περίπτερο

Κατά 80,8% αυξήθηκαν οι αφίξεις Ινδών τουριστών στην Ελλάδα το 2018. Επίσης, με θετικά μηνύματα ξεκίνησε το 2019, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε η ηγεσία του ΕΟΤ στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΟΤΜ, που πραγματοποιήθηκε στην Βομβάη από τις 23 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019. Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο, φιλοξενώντας συνεκθέτες από την Ελλάδα, και απέσπασε για την αισθητική του περιπτέρου το βραβείο καλύτερης διακόσμησης «Best Decoration Award».

Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Ινδίας Alphons Kannanthanam, επιβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Ινδούς. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο οποίος συναντήθηκε με σημαντικούς εκπροσώπους της ινδικής τουριστικής αγοράς (Τhomas Cook / India, Gems Tours Andr Travels, Cox & Kings κ.ά.) και με στελέχη της κινηματογραφικής τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές που διαμορφώνονται για τη φετινή χρονιά σχετικά με την επέκταση της τουριστικής περιόδου και το άνοιγμα νέων προορισμών.

Στην έκθεση ,τα στελέχη του ΕΟΤ παρουσίασαν την Ελλάδα στους εκπροσώπους της ινδικής τουριστικής αγοράς. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ινδία Π. Καλογερόπουλος.

  • Φωτογραφίες: Υπουργείο Τουρισμού.