10 Φεβρουάριος 2019, 15:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Φεβρουάριος 2019, 15:06

Π. Καμμένος: Υπήρξε σχέδιο κατάργησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ

  • Οι ΑΝΕΛ δεν κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές 2019 – Δήλωση Πάνου Καμμένου (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Την άποψη ότι υπήρξε σχέδιο για την «αποδόμηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, το οποίο γνώριζε και ο πρωθυπουργός», εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Από ό,τι απεδείχθη, όχι μόνο το γνώριζε, αλλά ουσιαστικά ο ίδιος είχε φροντίσει να απαλλοτριώσει έναν-έναν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ με προσφορά ανταλλαγμάτων σε κυβερνητικές θέσεις», αναφέρει.

Επίσης, επέκρινε τους Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη και Τέρενς Κουίκ για τη στάση που κράτησαν: «Η κ. Κουντουρά ήταν αυτή που έλεγε ‘ποτέ δεν θα ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών’. Ο κ. Κόκκαλης μέχρι την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ωρυόταν ότι έπρεπε να ρίξουμε την κυβέρνηση [...]. Ο Κουίκ γύριζε στην Αυστραλία και στην Αμερική και γονάτιζε στα μνημεία για να αποδείξει τον πατριωτισμό του. Τελικά από το τζετ-λαγκ της εξουσίας και όχι μόνο, μέθυσε».

Αναφερόμενος στον Νίκο Βούτση, ο Πάνος Καμμένος λέει ότι «έχει αποδείξει ότι είναι ο χειρότερος πρόεδρος που έχει περάσει ποτέ», ωστόσο ξεχωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Πολάκη ως ειλικρινή, καθώς «ό,τι έχει να το πει, το λέει ευθέως». Για την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ο πρώην υπουργός Άμυνας σημείωσε: «Μετά τα συχαρίκια που πήρε από τη Μέρκελ, ο Τσίπρας έσπευσε να υποκλιθεί και στον Ερντογάν. Είναι τιμή μου που η αποχώρησή μου ικανοποίησε τους Τούρκους».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, protothema.gr.