9 Φεβρουάριος 2019, 14:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2019, 14:31

Οι αγρότες στα Τέμπη – Κλιμάκωση κινητοποιήσεων

  • Οι αγρότες στα Τέμπη – Κλιμάκωση κινητοποιήσεων
    Αγρότες με τα τρακτέρ τους στην κοιλάδα των Τεμπών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στις σήραγγες των Τεμπών έφτασε νωρίς το μεσημέρι το κομβόι των αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας. Οι αγρότες δηλώνουν ότι υλοποίησαν την απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με στόχο τις σήραγγες των Τεμπών. Επίσης, επανέλαβαν την πρόσκληση προς την κυβέρνηση να πραγματοποιηθεί διάλογος με διευρυμένο κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Oι αγρότες έχουν κλείσει το ένα ρεύμα της Εθνικής Οδού, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, ενώ πριν από λίγη ώρα συνέβη το ίδιο και στο αντίθετο ρεύμα. Η απόφαση για το νέο μπλόκο ελήφθη μετά τη γενική συνέλευση της Νίκαιας πριν από τρεις ημέρες, ως αντίδραση στην άρνηση της κυβέρνησης για συνάντηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον πρωθυπουργό ή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αγρότες και κτηνονοτρόφοι απέκλεισαν τον κόμβο του Δερβενίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, τον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Καθυστερήσεις σημειώνονται και στα διόδια των Μαλγάρων, αφού αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, προχωρούν μέχρι και τις 15:00 οι αγρότες των Σερρών, ενώ δεν αποκλείεται να «μείνουμε και περισσότερο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Τουρτούρας. Μέχρι τις 14:00, όπως είχε εξαγγελθεί, θα έκλεινε και η Εγνατία Οδός Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής, στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό.

Συνοψίζοντας, στην κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

  • Στα διόδια Μαλγάρων, επί της ΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθήνας.
  • Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.
  • Στην ΕΟ Βέροιας-Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας.
  • Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου.
  • Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης.
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης-Θεσσαλονίκης.
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.