8 Φεβρουάριος 2019, 18:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Φεβρουάριος 2019, 17:56

Ημέρα μνήμης: 38 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7

  • Ημέρα μνήμης: 38 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7

Συμπληρώνονται σήμερα 38 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7. Με ένα συγκινητικό αφιέρωμα η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμά τη μνήμη των 21 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου 1981, στα σκαλιά της Θύρας 7, βγαίνοντας από το φαληρικό γήπεδο μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για την 20ή αγωνιστική της Α΄ Εθνικής.

Επίσης, τα θύματα της τραγωδίας τιμά και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με ένα βίντεο-αναφορά στην μαύρη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπό τον ήχο του «You'll Never Walk Alone». Στο μήνυμά του χαρακτηριστικά αναφέρει: «Πέρασαν 38 χρόνια από την ημέρα που σημάδεψε τον σύλλογό μας. Από την ημέρα που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς... 38 χρόνια από τη μεγαλύτερη τραγωδία στον ελληνικό αθλητισμό. Η ημέρα που σταμάτησε ο χρόνος στα σκαλοπάτια της Θύρας 7.  8-2-81... Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ! Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε!».  

Συγκινητική είναι και η αναφορά της ΠΑΕ ΑΕΚ. «Η πιο μαύρη ημέρα του ελληνικού αθλητισμού, η τραγωδία της Θύρας 7 μετά τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ στις 8 Φεβρουαρίου του 1981. 21 ψυχές χάθηκαν άδικα μέσα στο γήπεδο παρακολουθώντας την αγαπημένη τους ομάδα, δεν θα ξεχαστούν ποτέ και είναι χρέος όλων μας να προσπαθήσουμε ώστε να μη συμβεί ποτέ ξανά τέτοιο κακό», αναφέρει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ στη σελίδα της στο Facebook.