9 Φεβρουάριος 2019, 13:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2019, 13:12

Επτανησιακές γεύσεις στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη

  • Επτανησιακές γεύσεις στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη
    (Φωτ.: twitter / UN Vienna)

Στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής Επτανησιακής Εβδομάδας, που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, οι τεράστιες κτηριακές εγκαταστάσεις της τρίτης έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη, δίπλα στον Δούναβη, θα πλημμυρίσουν επτανησιακές γεύσεις, που ταξιδεύουν ειδικά για αυτόν το σκοπό στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Τις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα των νησιών του Ιονίου θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν περίπου 4.500 εργαζόμενοι από 130 χώρες.

Παράλληλα σε όλους τους χώρους των εστιατορίων των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ θα υπάρχει τουριστική προβολή των Επτανήσων, παρουσιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε ένα κοινό υψηλής οικονομικής καταναλωτικής δυνατότητας.

Ειδικότερα, στους χώρους μεσημβρινής εστίασης των υπαλλήλων του ΟΗΕ θα διατίθενται ως κύρια εδέσματα τα φαγητά που θα προετοιμάσουν οι μάγειροι από τα Ιόνια Νησιά, ενώ παράλληλα σε όλους τους χώρους των εστιατορίων θα υπάρχει τουριστική προβολή των νησιών με αναρτήσεις αφισών, με διανομή εντύπων και άλλου υλικού από ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με προβολή βίντεο κ.ά.

Εκτιμάται ότι ημερησίως θα προσέρχονται περί τους 2.000 υπάλληλοι, και πέραν της διαφήμισης της Επτανησιακής Εβδομάδας που θα αναλάβει η εταιρεία τροφοδοσίας Eurest τόσο στην ιστοσελίδα της όσο και με επιδαπέδια μπάνερ στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, θα υπάρχει ενημέρωση από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη προς όλες τις μόνιμες αντιπροσωπείες των χωρών στους διεθνείς οργανισμούς του ΟΗΕ.

Η Επτανησιακή Εβδομάδα, που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 15 Φεβρουαρίου και στην οποία θα παρευρεθούν τόσο ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος, αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας που είχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής με την ελληνική πρεσβεία στην Αυστρία και τον οικονομικό και εμπορικό σύμβουλο Μιχαήλ Βρεττάκη από την προηγούμενη χρονιά.

Στη δεξίωση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, που θα γίνει εντός του Μεγάρου του ΟΗΕ, παρουσία του Έλληνα επιτετραμμένου στην Αυστρία Νίκου Σαπουντζή –επικεφαλής των προϊσταμένων των ελληνικών υπηρεσιών στη Βιέννη–, αναμένονται δεκάδες εκπρόσωποι των μεγαλύτερων διοργανωτών ταξιδιών (tour operators), αεροπορικών εταιρειών και μέσων ενημέρωσης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ /  Δ. Δημητρακούδης.