8 Φεβρουάριος 2019, 13:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Φεβρουάριος 2019, 12:39

Τη Δευτέρα θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φυλής

  • Πυρκαγιά κοντά στον ΧΥΤΑ της Φυλής
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής / Κώστας Κομίνης)

Τη Δευτέρα το αργότερο αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αθήνας, καθώς αύριο ο ΧΥΤΑ Φυλής θα μείνει για μία ακόμα ημέρα κλειστός. Η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτη Μπιζά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν προβλήματα στους δρόμους που χρησιμοποιούν τα απορριμματοφόρα για την εναπόθεση των φορτίων, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις και διάφορα μηχανικά προβλήματα.

Οι εργασίες επιχωμάτωσης και σταθεροποίησης ήταν προγραμματισμένο να γίνουν, ωστόσο η κακοκαιρία τις επίσπευσε. Εργασίες γίνονται και στο σημείο εναπόθεσης των απορριμμάτων.

Περιγράφοντας πιο παραστατικά την κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Φυλής, ο Άης Βρούστης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, λέει: «Φανταστείτε να έρχονται 700 βαριά οχήματα όλα μαζί να αδειάσουν στις 7:00 σε λασπωμένους δρόμους, με έκδηλη την ανυπομονησία των οδηγών τους να αποχωρήσουν το συντομότερο για να επιστρέψουν σπίτια τους». Σε ό,τι αφορά στις μεγάλες νταλίκες των δήμων, προς το παρόν αδειάζουν στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης.