8 Φεβρουάριος 2019, 11:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Φεβρουάριος 2019, 11:14

Live: Στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

  • Η Βουλή ψηφίζει για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Το πράσινο φως έλαβε χθες από την πλειοψηφία της διαρκούς κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Βουλής το σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου ξεκίνησε στις 10:00 στην Ολομέλεια της Βουλής, και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα με ονομαστική ψηφοφορία.

Η επικύρωση του πρωτοκόλλου είναι νομοθετική υποχρέωση όλων των χωρών του ΝΑΤΟ προκειμένου να δρομολογηθεί η οριστική ένταξη της πΓΔΜ στη Συμμαχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση χθες στην Επιτροπή ήταν θυελλώδης και στιγματίστηκε από το αίτημα του Πάνου Καμμένου για την υιοθέτηση της ενισχυμένης πλειοψηφίας (180 βουλευτές), κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, πάντως, αναμένεται να… πρωταγωνιστήσει και σήμερα, μιας και, όπως δήλωσε, θα στείλει στον Πρόεδρο της Βουλής την επιστολή διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου μετά την ομιλία του. Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ αποφασίστηκε να δοθεί τελεσίγραφο στον βουλευτή να παραδώσει την έδρα του – η διαγραφή Παπαχριστόπουλου σημαίνει και αυτόματη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και συνεπώς ο Πάνος Καμμένος θα μπορεί να παίρνει το λόγο στην Ολομέλεια σαν απλός βουλευτής.

Δείτε live τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής: