8 Φεβρουάριος 2019, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Φεβρουάριος 2019, 11:07

Καμμένος: Πρώτα θα μιλήσω στη Βουλή και μετά θα διαγράψω τον Παπαχριστόπουλο

  • Καμμένος σε κόμματα: Καμία προεκλογική εκστρατεία την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Η απόφαση των ΑΝΕΛ προέβλεπε τη διαγραφή του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου στις 10:00, κάτι που τελικά δεν έγινε γιατί όπως έγραψε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος στο Twitter «εάν καταθέσω τώρα τη διαγραφή του, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα».

«Τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην Ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα....{Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα }» έγραψε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος.

Τη διαγραφή του Παπαχριστόπουλου είχε προαναγγείλει, πάντως, σήμερα το πρωί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Αριστείδης Φωκάς –είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων– τονίζοντας πως αυτή την απόφαση πήρε χθες η ΚΟ του κόμματος.

Πότε θα γίνει η διαγραφή
Από την πλευρά του, ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης είπε στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,5 FM» ότι η διαγραφή του βουλευτή θα γίνει «πριν από την ψήφιση του πρωτοκόλλου». Όσο για τη διαφορετική αντιμετώπιση του Θανάση Παπαχριστόπουλου έναντι άλλων βουλευτών που διαγράφηκαν από την ΚΟ του κόμματος πρόσθεσε πως θα «Σε μία σχέση που αναγνωρίσαμε την καθαρή και τίμια στάση του, εγκαίρως κατατεθειμένη, ναι, κινηθήκαμε με ένα διαφορετικό κριτήριο για την περίπτωση, σεβόμενοι αυτό. Δυστυχώς όμως η αναβολή στην αναβολή που δίνει σε αυτή την απόφαση δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε άλλο να αναμένουμε».

Σε ό,τι αφορά την τύχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Θεόδωρος Τοσουνίδης επισήμανε ότι η αρνητική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη δυνατότητα διατήρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ με πέντε βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα προκαλεί «απορία και έκπληξη, γιατί με την ίδια ομοφωνία το 2013 τοποθετήθηκαν σε ένα παραπλήσιο ζήτημα τότε για την υπόθεση που αφορούσε τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη με ακριβώς αντίθετη απόφαση, χωρίς να γίνεται καμία μνεία σε εκείνη την απόφαση και να μη γίνεται καμία αιτιολόγηση γιατί οι δύο αποφάσεις του επιστημονικού συμβουλίου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες». «Οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος ούτε χάρες ζητούμε, ούτε παρακαλούμε κανέναν. Αυτό που αγωνιζόμαστε είναι τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας και η προάσπιση της απόφαση Ελλήνων να βρίσκονται οι ΑΝΕΛ στη Βουλή», τόνισε.