7 Φεβρουάριος 2019, 13:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2019, 13:16

Τελεσίγραφο του Καμμένου στον Παπαχριστόπουλο: Παραιτείσαι μέχρι αύριο ή σε διαγράφω

  • Τελεσίγραφο του Καμμένου στον Παπαχριστόπουλο: Παραιτείσαι μέχρι αύριο ή σε διαγράφω
    Η ΚΟ των ΑΝΕΛ συνεδρίασε για να αποφασίσει για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας)

Την έδρα του Θανάση Παπαχριστόπουλου «που ανήκει στους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ» ζήτησε, σήμερα, πίσω ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η απόφαση είναι ομόφωνη και καλεί τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του, όπως είχε υποσχεθεί, μέχρι την αρχή της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ένταξη των Σκοπίων στο NATO.

Αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν ευθυγραμμιστεί με την απόφαση ο Πάνος Καμμένος θα τον διαγράψει.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι κατά την ολιγόλεπτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ο βουλευτής αρνήθηκε να παραιτηθεί «λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί στον κ. Βούτση να ψηφίσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Του ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν μπορούμε, πλέον, να ανεχθούμε άλλη παράταση αυτής της ιστορίας. Στην πρώτη ψηφοφορία το δεχθήκαμε, με την έννοια ότι είχε πει ότι θα παραδώσει την έδρα, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΛ, με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό, να επιτρέψουμε μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να εκτελέσει τη Μακεδονία».


Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

«Αύριο το πρωί, λοιπόν, με την έναρξη της συζήτησης, αν ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν κάνει πράξη την υπόσχεσή του να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ, με επιστολή μου θα διαγραφεί από την ΚΟ», υπογράμμισε ο Π. Καμμένος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποσαφήνισε ότι «(τον διαγράφω) με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ερωτηθείς για τον Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε πως «Ο κ. Κουίκ έχει να επιλέξει με τον πρωθυπουργό αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο, θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης αποστατών και αν ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτό το οποίο έκανε με την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη».