9 Φεβρουάριος 2019, 21:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Φεβρουάριος 2019, 21:27

Το βιβλίο της Γιώτας Τσαρμποπούλου «Το χρέος», με αναφορές στον ποντιακό ελληνισμό, παρουσιάζεται στη Μόσχα

  • Το βιβλίο της Γιώτας Τσαρμποπούλου «Το χρέος», με αναφορές στον ποντιακό ελληνισμό, παρουσιάζεται στη Μόσχα

Μετά από πρόσκληση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας η συγγραφέας Γιώτα Τσαρμποπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο της Το χρέος, με αναφορές στον ποντιακό ελληνισμό, στον Οίκο των Εθνοτήτων τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Για την πρόταση αυτή μιλά στο pontos-news.gr η συγγραφέας, και μοιράζεται τα συναισθήματά της.

«Μεγάλη προσδοκία μου είναι να μεταφράσω το βιβλίο μου στη ρωσική γλώσσα, για να μπορέσει να διαβαστεί και από τους Έλληνες της Ρωσίας» αναφέρει στο pontos-news.gr η Γιώτα Τσαρμποπούλου.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που θίγει την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού στη διαδρομή των τεσσάρων τελευταίων γενεών, από τη Γενοκτονία ως σήμερα, μέσα από την προσωπική και οικογενειακή ιστορία ενός κοριτσιού ποντιακής οικογένειας που έρχεται στην Ελλάδα το 1991, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Μουζενίδης» διοργανώνει εκδρομή Μόσχα - Αγία Πετρούπολη από τις 17 έως τις 24 Μαΐου. «Πολλοί ποντιακοί σύλλογοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ακολουθήσουν την εκδρομή και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου μου. Για εμένα προσωπικά είναι μεγάλη μου τιμή. Το ταξίδι αυτό θα μείνει στη μνήμη όλων μας ως ταξίδι ζωής, αλλά και ποντιακής κουλτούρας και λογοτεχνίας. Υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις, για όποιον ενδιαφέρεται» τονίζει η Γ. Τσαρμποπούλου.

«Το βιβλίο μου εκδόθηκε από τον εκδοτικό όμιλο ''Αφοί Κυριακίδη'' που έχουν προσφέρει πολλά στα ποντιακά θέματα, γράμματα και λογοτεχνία» καταλήγει η συγγραφέας.

Ελένη Κάλλη