7 Φεβρουάριος 2019, 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2019, 11:57

Πρόκληση η επικήρυξη των «8» Τούρκων αξιωματικών από την Άγκυρα

  • Πρόκληση η επικήρυξη των «8» Τούρκων αξιωματικών από την Άγκυρα
    Αστυνομικοί συνοδεύουν στον εισαγγελέα Εφετών τους 8 αξιωματικούς του Τουρκικού Στρατού, που ζήτησαν και πήραν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Πρόκληση για τη διεθνή νομιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία χαρακτήρισε ο συνήγορός των «8» Τούρκων στρατιωτικών Χρίστος Μυλωνόπουλος, την επιλογή της Άγκυρας να τους επικηρύξει έναντι 700.000 ευρώ τον καθένα, λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα. «Θυμίζει φετφά», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η Τουρκία ζητεί από την Έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου… (Η επικήρυξη) θυμίζει φετφά (σ.σ.: διαταγή) του Αγιατολάχ κατά του συγγραφέα των σατανικών στίχων Σαλμάν Ρούσντι», δήλωσε, προσθέτοντας πως η Άγκυρα ζητά να περιφρονηθεί πλέον η νομιμότητα και να επιδιωχθεί η περιέλευση των «8» με άλλο τρόπο.

Ο γνωστός νομικός (φωτο) μίλησε για «πολιτιστικό αταβισμό και παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας» και μεταξύ άλλων ανέφερε πως αποτελεί «διακαή επιδίωξη και θέμα γοήτρου να δικάσει τους οχτώ η Τουρκία, το ίδιο έκανε και με τον Οτζαλάν».

«Η ΕΛΑΣ εφόσον επιτελεί τα καθήκοντα της δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη» τόνισε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η υπεράσπιση εξετάζει την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαγόρευση της επαναπροώθησης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα σε περίπτωση που η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της Άγκυρας. «Βλέπω πραγματικά απίθανο αυτό το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου», τόνισε.