6 Φεβρουάριος 2019, 21:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2019, 22:01

Κύπρος: Στα τέλη του μήνα η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

  • Κύπρος: Την Τρίτη η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί
    Ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης (δεξιά) και ο επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί σε προηγούμενη συνάντησή τους (φωτ.: EPA/STRINGER)

Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού. Σε γραπτή του δήλωση, ο Μπαρίς Μπουρτζιού αναφέρει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναμένει σε αυτή τη συνάντηση «απτά παραδείγματα για την αποκεντρωμένη Ομοσπονδία».

Επίσης, στη δήλωση αναφέρεται ότι οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί συμφώνησαν οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε επικοινωνία για διευθέτηση της συνάντησης.

Παρούσα στη συνάντηση θα είναι και η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σύμφωνα με τον Μπαρίς Μπουρτζιού, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκτιμά πως «αν υπάρχει ή όχι κοινό έδαφος για επανέναρξη των συνομιλιών, θα διαφανεί μετά την ολοκλήρωση των επαφών της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Λουτ, ενώ θεωρεί σημαντικό στοιχείο να αποδεχθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά την πολιτική ισότητα και την αποτελεσματική συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στη λήψη αποφάσεων».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.