6 Φεβρουάριος 2019, 18:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2019, 19:43

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Απαράδεκτο να μην λειτουργεί η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

  • Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Απαράδεκτο να μην λειτουργεί η Θεολογική Σχολή της Χάλκης
    Ο Αλ. Τσίπρας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστη το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζήτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, υπενθυμίζοντας ότι ιδρύθηκε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Παρών στην ομιλία ήταν και ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος συνοδεύει από το πρωί τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Είναι απαράδεκτο ένα ίδρυμα τέτοιο, που λειτούργησε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να είναι κλειστό επί Τουρκικής Δημοκρατίας», σημείωσε.

«Οι καιροί αλλάζουν, όμως η αποστολή της Εκκλησίας του Χριστού παραμένει αμετακίνητος και αναλλοίωτος, ούσα οικοδομημένη επί την πέτρα», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτηρίζοντας τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης σαρξ εκ της σαρκός του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στη δική του προσφώνηση, ο μητροπολίτης Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του ιδρυτή της Μονής και τόνισε ότι η αναστολή της λειτουργίας της δεν ήταν απώλεια μόνο για το Πατριαρχείο, την Ορθοδοξία και την Τουρκία, αλλά και για το ισλάμ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.