7 Φεβρουάριος 2019, 09:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Φεβρουάριος 2019, 09:18

Ποντιακή Νεολαία: Ολοκληρώθηκε η δράση «Καλαθόπον», αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Ποντιακή Νεολαία: Ολοκληρώθηκε η δράση «Καλαθόπον», αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: ΠΕΝ ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης)

H Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ολοκλήρωσε τη φιλανθρωπική δράση «Καλαθόπον», βοηθώντας άπορες οικογένειες. Η φετινή δράση είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αφιερώθηκε στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Τα τρόφιμα μακράς διάρκειας παραδόθηκαν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Πρόκειται για μια δράση με καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό, παρέχοντας αγαθά πρώτης ανάγκης σε όλη την Περιφέρεια, κυρίως τις εορταστικές περιόδους. Για δεύτερη συνεχή χρονιά τα μέλη της Επιτροπής, βαθιά ευαισθητοποιημένα, απευθύνθηκαν στα σωματεία-μέλη της Περιφέρειας και συνέλεξαν τρόφιμα μακράς διάρκειας αλλά και άμεσης κατανάλωσης.

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΝ το πρωί της παράδοσης συναντήθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, με τον μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Ξάνθης & Περιθεωρίου π. Σοφρώνιο καθώς και εκπροσώπους της εκκλησίας. Ο μητροπολίτης, αφού τους καλωσόρισε, εξέφρασε τις ευχαριστίες του και τόνισε πόσο πολύτιμη είναι η συνεισφορά τους σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την κοινωνία, ειδικά όταν προέρχεται από νέους ανθρώπους. Δήλωσε επίσης ότι με τέτοια σκεπτόμενη και δραστήρια νεολαία διατηρείται άσβεστη η ελπίδα για να ανατείλει ένα λαμπρό μέλλον. Κλείνοντας ευχήθηκε να μην βιώσει κανένας άνθρωπος τα αποτρόπαια εγκλήματα που βίωσε ο ποντιακός ελληνισμός.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, μεταξύ των οποίων η υπόσχεση πως η ΠΕΝ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε να χαρίζει χαμόγελα ευτυχίας εκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.