6 Φεβρουάριος 2019, 11:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Φεβρουάριος 2019, 11:25

Σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας υψώνουν Σκοπιανοί στην Αυστραλία!

  • Σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας υψώνουν Σκοπιανοί στην Αυστραλία!
    (Φωτ.: neoskosmos.com)

Τις αποφάσεις της πΓΔΜ και της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ απορρίπτουν οι Σκοπιανοί που ζουν στην Αυστραλία και δραστηριοποιούνται μέσω του «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» (World Macedonian Congress-Australia). Ζήτησαν, μάλιστα, από τους απόδημους Σκοπιανούς να υποστείλουν την επίσημη σημαία της πΓΔΜ και να υψώσουν έξω από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας!

Το «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο-Αυστραλίας» υποστηρίζει ότι η ψευδεπίγραφη σημαία αντιπροσωπεύει τους Σλάβους της «κατεχόμενης Μακεδονίας».

Τα προφίλ πολλών Σκοπιανών έχουν γεμίσει με φωτογραφίες όπου καταγράφεται η υποστολή της επίσημης σημαίας της FYROM και η άρση της ψευδεπίγραφης σημαίας, ενώ στα σχόλια τους πολλοί μιλούν για «μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα που καταπιέζεται από τις ελληνικές Αρχές». «Η “μακεδονική” κοινότητα αντικατέστησε την σημαία της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” που μας επιβλήθηκε και την αντικατέστησε με την μακεδονική σημαία, η οποία αντιπροσωπεύει όλο τον λαό της περιοχής της “κατεχόμενης Μακεδονίας”», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της οργάνωσης των Σκοπιανών.

Η χρήση της συγκεκριμένης σημαίας είναι παράνομη στην Αυστραλία γιατί πριν από ένα χρόνο οι αυστραλιανές Αρχές απεφάνθηκαν πως ο Ήλιος της Βεργίνας είναι εθνικό σύμβολο της Ελλάδας και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εμπορικό σήμα στο λογότυπο της οργάνωσης. «Το εμπορικό σας σήμα είναι εθνικό σύμβολο της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Παρισίων, η Αυστραλία πρέπει να απαγορεύσει την καταχώρηση εμπορικών σημάτων που περιέχουν τέτοια σύμβολα. Αυτό σημαίνει ότι το εμπορικό σας σήμα δεν μπορεί να εγγραφεί χωρίς την έγκριση της αρμόδιας Αρχής» ανέφεραν σχετικά οι αυστραλιανές Αρχές. Και η αρμόδια αρχή, όπως σημειώνει η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος είναι η Ελληνική Πρεσβεία στην Καμπέρα!