5 Φεβρουάριος 2019, 23:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Φεβρουάριος 2019, 23:09

Θερμή υποδοχή στην Μπέττυ Μπαζιάνα επεφύλαξε η Εμινέ Ερντογάν

  •  Θερμή υποδοχή στην Μπέττυ Μπαζιάνα επεφύλαξε η Εμινέ Ερντογάν
    Η σύζυγος του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Εμινέ Ερντογάν (Δ) συνομιλεί με τη σύντροφο του πρωθυπουργού Μπέττυ Μπαζιάνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / Andrea Bonetti)

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα είχαν η Μπέττυ Μπαζιάνα, σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα με την Εμινέ Ερντογάν, σύζυγο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παράλληλα με τη συνάντηση που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο. Η σύζυγος του Ερντογάν επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην Μ. Μπαζιάνα, ως ανταπόδοση της δικής της φιλοξενίας στην Αθήνα. Αφού καλωσόρισε την σύζυγο του πρωθυπουργού, τη ρώτησε για το ταξίδι, την οικογένεια και τα παιδιά της.

Από την πλευρά της, η Μ. Μπαζιάνα την ευχαρίστησε και ανταπέδωσε τις ευχές. Στη συζήτηση που είχαν, αναφέρθηκαν στο Προσφυγικό, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία από τις δυο πλευρές του Αιγαίου. Η Μ. Μπαζιάνα μίλησε για την ανθρωπιά που έδειξαν οι Έλληνες προς τους πρόσφυγες όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα στα νησιά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γιαγιά Μαρίτσα Μαυραπίδου, η οποία υπήρξε σύμβολο της προσφοράς και της αλληλεγγύης και πέθανε τον περασμένο μήνα. Επίσης, έστειλε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα χώρα και έφερε ως παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, έληξε με αμοιβαία επωφελή τρόπο μια χρόνια διαμάχη μεταξύ δύο γειτονικών λαών που δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.